Unge kunstnere illustrerer deres hverdag under coronakrisen

llustrationer udarbejdet af Iván Tortajada (til venstre) Christyan Lundblad (de to i midten), Silvia Tilde Godsk Tirone (de to til højre). Se flere illustrationer i galleriet længere nede.

Der er fokus på både humor og alvor i en række nye illustrationer om coronakrisen tegnet af unge kunstnere fra The Animation Workshop/VIA University College. De seneste uger har de arbejdet på at visualisere deres oplevelser af coronakrisen gennem stærke udtryk og farver. Værkerne skal indgå i forskellige dialog- og læringsforløb mellem unge og forskere om det at være ung under en epidemi.

En træt kvindelig læge sidder på en kasse med et stetoskop i hånden. Hun holder stetoskopet op mod et hjerte tegnet på væggen omgivet at hendes egen skygge. Illustrationen er udarbejdet af Iván Tortajada, der er studerende ved The Animation Workshop ved VIA University College i Viborg (TAW). 

”Jeg vil gerne vise, at selvom vi er trætte af denne situation, så skal vi huske både at tage vare på os selv og andre. Man kan fortolke min illustration på forskellige måder. På den ene side ser vi en læge, der lytter til sit eget hjerte – og på den anden side skal hun tage sig af sine patienter, selvom hun ikke kan røre eller se dem,”

Illustrator Iván Tortajada

Illustrationen er et af flere værker, som studerende fra The Animation Workshop/VIA University College de seneste uger har udarbejdet om coronakrisen. Billederne viser på forskellig vis, hvordan de unge har oplevet coronakrisen ud fra nøgleordene: coping, adfærd, tanker, følelser og fortolkninger af medier, hverdag og virkelighed.

Projektleder Jakob Borrits Skov Sabra udtaler i forbindelse med illustrationerne: ”Med projektet Call-To-Corona ønsker vi at skabe en hel myriade af situationsbilleder og grafiske udtryk om livet med Corona tæt inde på kroppen. Projektet skal ses som et kunstnerisk modsvar til krisen nu og her – samt som dokumentation af hverdagen – til brug for samfundet, når vi kommer på den anden side af krisen. Det de studerende kan og gør er at sætte billeder på det, som mange af os føler, tænker og oplever – de tager ansvar, når de vælger frivilligt at gå ind i projektet. Med tegning og storytelling omsætter de gennem humor, indføling og hudløs ærlighed deres observationer til nye billeder – billeder til os – billeder som vi ikke lige ser hver dag i fjernsynet eller nyhedsmedierne. At de er digitale, giver dem en fordel, da de hurtigt kan komme kloden rundt og dermed hjælpe ud over landets grænser.” 

“Vi ønsker at skabe en myriade af situationsbilleder om livet med corona tæt inde på kroppen, som et kunstnerisk modsvar til krisen nu og her”,

Projektleder Jakob Borrits Skov Sabra

Det er hensigten, at illustrationerne skal bruges som dialogredskab mellem unge om de udfordringer, de oplever i forbindelse med coronakrisen, og hvordan de håndterer dem. De skal bl.a. indgå i projektet CoronaGoHome, der er en del af et større forskningsprojektet om at udvikle nye formidlingsformater til formidling af forskning. Her vil forskere og unge samarbejde om at udvikle en række kommunikationsprodukter, der sætter fokus på forskellige temaer i relation til mental sundhed, sundhedsdata og teknologibrug. Formålet er at bidrage med nye formidlingsformater til at nytænke den traditionelle forskningskommunikation – gennem animationsfilm, podcast, spil og en udstilling på Science Museerne ved Aarhus Universitet.

Projektet samarbejder også med Viborg Animationsstrategi og UNESCO’s Nationalkommision i Danmark, hvor TAW, i kraft af Viborgs designation som UNESCO Creative City of Media Art bidrager med værker til UNESCO’s kulturelle modsvar til coronakrisen – projektet #ResiliArt og #ShareCulture.

Partnere i projektet: Institut for Folkesundhed (Aarhus Universitet), Forskningsenheden for Almen Praksis, ScienceAtHome (Institut for Fysik og Astronomi), Science Museerne (Aarhus Universitet) 

The Animation Workshop/VIA University College og Akademiet for Talentfulde Unge|Midt.

Galleri

Kontaktoplysninger

Jakob Borrits Skov Sabra
Project Manager

International Research and Development
The Animation Workshop
Storytelling, Design & Business

T: +45 87 55 49 91

E: jbsa@via.dk